21 de diciembre de 2013

Comunicat: Llei sobre l'avortament

El PSBAD considera que l'avantprojecte de Ley Orgánica de Protección de la Vida del Concebido y los Derechos de la mujer Embarazada, que reforma l'actual Ley de Salud Sexual y Reproductiva e Interrupción Voluntaria del Embarazo suposa un greu pas enrrere en els drets de les dones i ens retorna a temps pretèrits. Amb la llei del govern del PP l'avortament deixa de ser un dret. S'eliminen els terminis per avortar lliurement i es torna als supòsits.

Solament es podrà avortar per dos motius: risc per a la salut de la mare i quan l'embaràs sigui conseqüència d'una violació. Si el fetus té alguna patologia greu, es podrà avortar únicament si aquesta pot provocar risc per a la mare. En la resta dels casos no.
Retorna a Espanya la llei més restrictiva d'Europa.

El PSBAD defensa el dret inalienable de les dones a decidir sobre el seu cos i quan desitgen ser mares i tenir fills. Tenen el dret a avortar sense que ningú hagi de decidir per elles qualsevol que sigui el seu estat sanitari, psicològic o econòmic i qualsevol que sigui la seva edat o estatus social.

Així mateix, apostem per la implementació de polítiques en matèria de salut sexual i reproductiva que converteixin en realitat el seu dret a decidir.

Des del PSBAD fem una crida a tots els ciutadans a participar en les mobilitzacions que siguin convocades contra aquesta llei injusta i repressora dels drets de les dones.

No hay comentarios:

El denominado procés ¿acabará mal?